OUR STORY

 

Ravintola Shelter on palvellut vuodesta 2016 Helsingin Kanavarannassa, makasiinirakennuksessa. Me Shelterissä luotamme käsityöhön, vahvaan yhdessä tekemiseen ja aitoon, kohtaavaan asiakaspalveluun.

Palvelemme kahdessa kerroksessa; tunnelmallinen alakerran ravintolasali sisältää 78 asiakaspaikkaa ja yläkerran sali 55 asiakaspaikkaa. Molemmat kerroksemme sopivat täydellisesti myös yksityisjuhlille. Kesäisin käytössämme on rento aurinkoterassi meren ääressä.

Shelterin ruoassa maistuvat aina sesongin maut ja keittiön tavoitteena on tuoda jokaiseen annokseen jotakin uutta. Shelterin keittiössä on vuosien aikana syntynyt rakastettuja klassikoita kaupungin parhaaksi kehutuista leivistä ylistettyyn tartariin, grillattuihin annoksiin ja suussa sulaviin jälkiruokiin. Valmistamme kaiken suurella sydämellä ja intohimolla.

Shelterin juomissa korostuu käsityö ja persoonallisuus. Yhdessä koko henkilökuntamme kanssa luotu elävä juomalista sisältää klassikoita ja uusia tuttavuuksia. Viinilistamme koostuu suurilta osin itse maahantuoduista viineistä, jotka olemme valinneet modernien viinitalojen joukosta. Listaltamme löytyvät myös vaihtuvat pienpanimo-oluet sekä kattava alkoholittomien juomien valikoima.

***

Restaurant Shelter has been serving guests since 2016 in Kanavaranta, Helsinki, housed in a historic warehouse building. At Shelter, we value craftsmanship, strong teamwork, and genuine, attentive customer service.

We operate on two levels: the atmospheric downstairs dining room seats 78 guests, while the upstairs dining room accommodates 55. Both spaces are also perfectly suited for private events. During summer, we offer a relaxed, sunlit terrace by the sea.

Shelter’s cuisine always highlights seasonal flavors, with the kitchen striving to bring something fresh to every dish. Over the years, Shelter has created beloved classics, ranging from the city’s best-regarded breads to celebrated tartares, grilled dishes, and melt-in-your-mouth desserts. Everything is prepared with great heart and passion.

Shelter’s drinks emphasize craftsmanship and personality. Our vibrant drink menu, developed together with the entire staff, features classics as well as new discoveries. Our wine list is largely composed of wines we import ourselves, carefully selected from modern wineries. The menu also includes rotating craft beers and a comprehensive selection of non-alcoholic beverages.

OUR TEAM

LENNART SUKAPÄÄ
Co-Owner

TEEMU LAURELL
Co-Owner & Executive Chef

KIMI TASKINEN
Head Chef

 ALFRED TALLBERG
Head Chef

JENNI VIRTANEN
Director of operations 

SATU-PAULA VILHUNEN
Restaurant Manager